Co-op, Snodland

This was a very sensitive scheme owing to the history of the building

Overview

Client:

Co-op

Location:

Snodland, Kent

Project:

Conversion of public house

Value:

£1.8 million

Duration:

28 weeks

The Brief

Convert Snodland's historic pub, The Bull, into a Co-op store complete with a 230m2 new build extension to the rear. Oversee and manage the entire conversion and retail fit-out, whilst being sympathetic to the history of the building. Take into consideration the special planning requirements needed to complete the build and manage local publicity accordingly.

The Scope

  • Excavation in order to ‘depress’ the new building into the existing levels to minimise its aesthetic impact
  • Delicate and sympathetic choice of external finishes
  • Roof designed to compliment the surrounding area
  • Fill of the complete basement area
  • Extensive temporary work to provide propping of the existing structure
  • Engineering solutions to synchronise temporary steel work
  • Engineering solutions to synchronise installation of the permanent structural solution
  • A full renovation of the pub’s external envelope
  • Provision of HGV grade car parking for both customer and goods delivery

The Results

This was a very complex project due to the age of the original building, however we completed the conversion, extension and fit-out project within our allotted 28 weeks. The new Co-op store in Snodland covers nearly 7,000 sq ft and is now a well-presented convenience store that provides a range of facilities for local residents.

Quality | Honesty | Innovation | Teamwork

Quality | Honesty
Innovation | Teamwork